Welke soort yoga past bij jou?

Yoga wordt steeds vaker aangeboden. En het leuke is: er zijn veel verschillende soorten die je zowel buiten als binnen kunt doen. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van enkele populaire soorten.

Hatha Yoga

Hatha Yoga legt de nadruk op het beheersen van de ademhaling en het uitvoeren van fysieke houdingen (asana's). Deze vorm is vooral geschikt voor beginners, omdat het een langzamere en zachtere benadering van yoga is.

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische en vloeiende yogastijl waarbij de ademhaling wordt gesynchroniseerd met de bewegingen. Het bestaat uit een reeks opeenvolgende houdingen die in een ritmische flow worden uitgevoerd. Vinyasa Yoga is wat energieker en uitdagender.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een veeleisende en gestructureerde yogastijl waarbij een vaste reeks houdingen wordt gevolgd. Het omvat zes series houdingen die steeds ingewikkelder worden. Ashtanga Yoga vereist behoorlijk wat kracht, uithoudingsvermogen en discipline.

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga legt de nadruk op nauwkeurige uitlijning van het lichaam in elke houding. Het maakt gebruik van instrumenten, zoals blokken, riemen en dekens om de juiste positie te ondersteunen en de juiste lichaamshouding te bevorderen. Iyengar Yoga is zeer geschikt voor mensen die herstellen van blessures of die specifieke correcties nodig hebben.

Bikram Yoga

Bikram Yoga, ook wel bekend als "hot yoga", wordt beoefend in een verwarmde ruimte. Het bestaat uit een vaste reeks van houdingen en ademhalingsoefeningen. De warmte van de kamer helpt bij het opwarmen van de spieren en bevordert flexibiliteit.

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga richt zich op het ontwaken van de energie in het lichaam door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie, chanting en dynamische houdingen. Het legt de nadruk op het loslaten van blokkades en het stimuleren van spirituele groei.

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve yogastijl waarbij houdingen langere tijd worden vastgehouden, meestal tussen de 3-5 minuten. Het richt zich op het stretchen van dieperliggende bindweefsels en het vergroten van de flexibiliteit. Yin Yoga is een goede aanvulling op de meer actieve yogastijlen.

Restorative Yoga

Restorative Yoga is gericht op ontspanning en herstel. Het maakt gebruik van instrumenten om het lichaam te ondersteunen in verschillende comfortabele houdingen, die langere tijd worden vastgehouden. Het helpt bij het verminderen van stress en bevordert diepe ontspanning.

Zoek naar een yogastudio bij jou in de buurt.

Op zoek naar Yoga en meditatie?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen

    Altijd Paraat: Uw 24/7 Loodgieter

    April 10, 2024
    Directe hulp bij lekkages en verstoppingen. Betrouwbaar, snel en professioneel. Gemoedsrust gegarandeerd met GoudenGids.

    Een website laten maken: wat komt daar allemaal bij kijken?

    Augustus 31, 2023

    Hoe betaal je weinig voor een optimale verwarming van je huis?

    Januari 18, 2024
    Leer praktische tips om de verwarmingskosten van je huis te verlagen zonder aan comfort te verliezen.