Zo maak je je trouwdag anders dan anders

Ga je binnenkort trouwen? Hier zijn enkele ideeën om je dag onvergetelijk te maken. Wat wordt het? Trouwen op een boot? Of op een wijngaard bijvoorbeeld?

Locatie

Belangrijke vraag natuurlijk: waar gaan jullie het vieren? Een feestzaal kan, maar is het niet veel leuker om te kiezen voor een meer unieke locatie? Hier een paar ideeën:


1. Diep in het bos
Zijn jullie echte natuurliefhebbers, overweeg dan eens te trouwen op een open ruimte middenin het bos. Denk: linten aan de bomen, kleine schitterende lichtjes in de avond, een lange mooi gedekte tafel onder een tentafdak…  Let op: het kan zijn dat je gemeente bepaalde regels stelt aan een feestje in het bos.

2. Een afgelegen eiland
Een eiland voor jou en je gasten alleen? Het kan! Zo vind je bijvoorbeeld in De Kaag een eiland dat alleen bereikbaar is met de boot en pont waar je een ceremonie en feest kunt laten plaatsvinden. Het eiland Pampus is een forteiland waar je een evenement kunt geven. Maar ook de Wadden bieden tal van mogelijkheden.

3. Een wijngaard
Ja heus, ook in ons land zijn er verschillende wijngaarden, en daar kun je dus ook een trouwevent organiseren. Bijvoorbeeld in Gelderland, Brabant of Limburg. Uiteraard met een rondleiding ter plaatse en misschien een lekkere wijnproeverij.

4. Een fort
Een fort, dat betekent: heel veel geschiedenis.  Buiten bij lekker weer zit je tussen het groen, en binnen bieden gewelven en kaarsen vooral een romantische sfeer. Forten waar je feesten kunt organiseren vind je op heel veel plekken in ons land.

5. Op een zeilschip
Aansluitend aan de ceremonie worden de zeilen gehesen en kun je met je gezelschap een dagje varen op het water. En dat betekent in ons land meestal: prachtige vergezichten en mooie Hollandse plaatjes.

6. In een kas of orangerie
Het voordeel van trouwen in een kas of orangerie is dat je kunt trouwen middenin het groen, maar minder afhankelijk bent van het weer.  Zorg in ieder geval dat als je trouwt in de zomer, je bij extra warme dagen uit kunt wijken naar buiten.

7. Op het dak van een hotel
Trouwen op een dakterras, dat kan bijvoorbeeld in de grotere steden in ons land zoals Amsterdam of Rotterdam. Vaak zitten ze op toffe plekken met een grandioos uitzicht.

8. Tram
Wist je dat het op sommige plekken in ons land ook mogelijk is om te trouwen op een historische tram. Hier kan dan de ceremonie plaatsvinden waarna je samen met je gezelschap een ritje maakt door dorp of stad.

Speciale acts of andere bijzonderheden

Oké, de locatie heb je gekozen. Dan wil je ook nog wel iets bijzonders erbij. Een act, een cocktailbar, live-muziek. Hier wat ideeën op een rij.

1. Cocktailbar
Cocktails zijn helemaal hot en geven je bruiloft een extra feestelijk tintje. Denk aan een mojito, martini of aperol spritz bijvoorbeeld.

2. Live muziek
Huur een live band of een akoestische artiest in om tijdens de receptie of het diner voor muzikale entertainment te zorgen. Live muziek voegt een speciale sfeer toe en zorgt ervoor dat gasten kunnen genieten van een optreden.

3. Fotobooth
Plaats een fotobooth op jullie bruiloft, zodat gasten leuke foto's kunnen maken als aandenken. Zorg voor leuke rekwisieten en een achtergrond die past bij jullie thema of stijl.

4. Dansvloer
Zorg voor een ruime dansvloer waar gasten de hele avond kunnen dansen. Voeg sfeerverlichting toe om de dansvloer nog aantrekkelijker te maken.

5. Fotograaf en videograaf
Investeer in een professionele fotograaf en videograaf om jullie speciale dag vast te leggen. Op die manier kunnen jullie later volop nagenieten van de mooie momenten.

6. Jukebox met karaoke
Huur een jukebox in met meer dan 50.000 soorten songs. Jij en je gasten kunnen dan helemaal zelf de muziek bepalen. Vaak wordt de box geleverd met karaoke-set.

7. Spelen
Ben je spelletjesminded? Om de boel te verlevendigen: denk aan een flipperkast, oud-Hollandse spelen, opblaasdartbord…

Bekijk wat er aan locaties of mogelijkheden is bij jou in de buurt.

Op zoek naar Trouwservice?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen

    Wat kost een Loodgieter gemiddeld?

    Maart 28, 2024
    De Financiële Gids voor het Inschakelen van een Loodgieter in Amsterdam

    Hoe betaal je weinig voor een optimale verwarming van je huis?

    Januari 18, 2024
    Leer praktische tips om de verwarmingskosten van je huis te verlagen zonder aan comfort te verliezen.

    Tariefveranderingen in 2024: Wat Gaat Stijgen?

    December 28, 2023
    Wordt autorijden in Nederland merkbaar duurder?