Dit kan je allemaal met stucwerk! De nieuwste trends

Stucwerk is een van de meest gebruikte bouwtechnieken wereldwijd, al vanaf de oude Romeinen. En het leuke is, nog steeds stapelen de trends in pleisterwerk zich op. Ken je deze bijvoorbeeld al?


Spachtelputz
Wordt door de stucadoor opgebracht met een spuitmachine en geeft een korrelstructuur. De korrels zijn beschikbaar in verschillende grootte. Handig: het wordt meteen in de gewenste kleur aangebracht, zodat je het niet hoeft over te schilderen.

Schuurwerk
Zanderige laag die met een draaiende beweging word opgebracht, zodat er een waaiereffect ontstaat. Vochtregulerend, en daardoor is dit soort stucwerk goed toepasbaar in de keuken of badkamer.

Granol
Op kunststofbasis met een grove structuur. Ziet eruit als een patroon met veel groeven die alle kanten op gaan. Dit stucwerk was met name in de jaren zeventig en tachtig populair en maakt vanwege z’n retrolook weer helemaal een comeback.

Leemstuc
Pleisterwerk dat volledig bestaat uit natuurlijke materialen: zand, leem en water, eventueel er aan toegevoegd: stro, hennephout en zaagsel. Goede warmte- en vochtregulerende eigenschappen.

Tadelakt
Traditioneel Marokkaans stucwerk met een bijzondere, warme uitstraling. Waterafstotend, dus wordt in veel badkamers toegepast.

Beton ciré
Cementgebonden en waterdicht stucwerk met een stoere betonlook. Ideaal voor de badkamer.

Microcement en microbeton
Van oorsprong Argentijnse soorten stucwerken, en handig: kan op bijna elke ondergrond worden aangebracht, zelfs op de vloer. Ook heel geschikt voor de keuken en de badkamer, want waterdicht.

stucadoor inhuren? Een goede voorbereiding is het halve werk:
1 Maak heldere afspraken
2 Stel een realistische planning op
3 Maak de ruimte helemaal leeg
4 Verwijder eventueel dingen zoals de radiator, stopcontacten etc.
5 Plak de ruimtes af of laat ze afplakken (door de stucadoor)

Op zoek naar Stukadoors?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen

    Wat kost een Loodgieter gemiddeld?

    Maart 28, 2024
    De Financiële Gids voor het Inschakelen van een Loodgieter in Amsterdam

    Een website laten maken: wat komt daar allemaal bij kijken?

    Augustus 31, 2023

    Wie is de juiste huisarts voor je gezin?

    Januari 18, 2024
    Ontdek waar je op moet letten bij het kiezen van een huisarts die past bij de behoeften en verwachtingen van jouw familie.