Help, vlooien in huis! Wat kun je doen?

Terug van vakantie, en je merkt: een huis vol vlooien. Gelukkig zijn er meerdere manieren om hier wat tegen te doen. Plus: hoe kun je het voorkomen?

Behandel je huisdieren
Vlooien komen vaak voor bij huisdieren. Gebruik een vlooienbehandeling specifiek voor jouw huisdier, zoals een vlooienhalsband, vlooienpipetten of vlooientabletten. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je een product gebruikt om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw huisdier.

Stofzuig grondig
Stofzuig bij vlooien in huis alle tapijten, meubels, matrassen en andere stoffen oppervlakken in je huis. Besteed extra aandacht aan gebieden waar je huisdier veel tijd doorbrengt. Na het stofzuigen, gooi je de stofzuigerzak weg of leeg je de stofbak buiten je huis.

Was beddengoed en bekleding
Was al het beddengoed, kussenslopen, dekens en andere bekleding waarmee vlooien in huis mogelijk in contact zijn gekomen. Gebruik indien mogelijk warm water en een hoge drogerstand, omdat de hitte de vlooien kan doden.

Gebruik een omgevingsspray
Er zijn speciale sprays verkrijgbaar die vlooien en hun eitjes in je huis kunnen doden. Lees de instructies zorgvuldig en gebruik de spray volgens de aanbevolen richtlijnen. Zorg ervoor dat je alle gebieden behandelt waar vlooien zich kunnen verstoppen, zoals tapijten, kieren, spleten en meubels.

Herhaal de behandeling
Vlooien hebben meestal een levenscyclus van enkele weken, dus het kan nodig zijn om de behandeling te herhalen om eventuele nieuwe vlooien te bestrijden die uit eitjes zijn gekomen. Volg de aanbevelingen op de verpakking van de producten die je gebruikt.

Raadpleeg een professionele ongediertebestrijder
Als de vlooienplaag in huis aanhoudt of als je moeite hebt om er zelf vanaf te komen, kun je overwegen om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijding. Zij kunnen een grondige inspectie uitvoeren en effectieve behandelingen toepassen.

Het is belangrijk om proactief te zijn bij het bestrijden van vlooien in huis, omdat ze zich snel kunnen verspreiden en voor overlast kunnen zorgen. Vergeet niet om ook preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatige vlooienbehandelingen voor je huisdieren en het schoonhouden van je huis om vlooienbeten te voorkomen.

Op zoek naar Ongediertebestrijding?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen

    Het pad naar een Gezonder Leven met afslanken

    Februari 13, 2024
    Ontdek het pad naar een gezonder leven met onze afslankprogramma's. Met onze begeleiding en ondersteuning helpen we je op weg naar een fitter en gezonder lichaam.

    Een website laten maken: wat komt daar allemaal bij kijken?

    Augustus 31, 2023

    Hoe betaal je weinig voor een optimale verwarming van je huis?

    Januari 18, 2024
    Leer praktische tips om de verwarmingskosten van je huis te verlagen zonder aan comfort te verliezen.