Welke lijm voor welke klus?

Waar zouden we zijn zonder lijm? Maar welke gebruik je waarvoor?

1. Alleslijm

Dit is een veelzijdige lijm die geschikt is voor het verlijmen van verschillende materialen, zoals papier, karton, hout, textiel en sommige kunststoffen.

2. Secondelijm

Ook bekend als cyanoacrylaatlijm, is secondelijm een sneldrogende lijm die zeer sterke hechting biedt. Het wordt vaak gebruikt voor kleine reparaties en het verlijmen van niet-poreuze materialen zoals metaal, rubber en kunststof.

3. Houtlijm

Zoals de naam al aangeeft, wordt houtlijm gebruikt voor het verlijmen van hout. Er zijn verschillende soorten houtlijm beschikbaar, waaronder witte houtlijm, gele houtlijm en waterbestendige houtlijm, die elk geschikt zijn voor specifieke toepassingen.

4. Contactlijm

Contactlijm wordt gebruikt om materialen zoals leer, rubber, kurk, metaal en plastic te verlijmen. Het wordt meestal aangebracht op beide te verlijmen oppervlakken en vervolgens samengevoegd zodra de lijm is opgedroogd.

5. PVA-lijm

Polyvinylacetaatlijm, ook wel bekend als witte lijm, is een veelgebruikte lijm voor hobbyprojecten, knutselwerk en houtbewerking. Het is geschikt voor het verlijmen van papier, karton, hout, stof en andere poreuze materialen.

6. Epoxylijm

Epoxylijm bestaat uit twee componenten - een hars en een verharder. Wanneer deze componenten worden gemengd, ontstaat een zeer sterke en duurzame lijm die geschikt is voor het verlijmen van verschillende materialen, zoals metaal, glas, keramiek en sommige kunststoffen.

7. Hotmeltlijm

Hotmeltlijm, ook wel bekend als smeltlijm, wordt aangebracht met behulp van een lijmpistool dat de lijm smelt en op het gewenste oppervlak aanbrengt. Het droogt snel en biedt goede hechting op verschillende materialen.

8. UV-lijm

UV-lijm is een speciale lijm die reageert op ultraviolet licht. Het blijft vloeibaar totdat het wordt blootgesteld aan UV-licht, waarna het snel uithardt. Het wordt vaak gebruikt voor glasverlijming, sieradenreparaties en elektronica.

Kijk hier voor lijm en lijmapparatuur bij jou in de buurt. 

Op zoek naar Lijm en lijmapparatuur?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen

    Ontstoppingsdienst in Amsterdam

    Maart 12, 2024
    Ontdek de Beste Ontstoppingsdiensten in Amsterdam met GoudenGids. Zelf Uw Afvoer Ontstoppen: Tips van Experts

    Een website laten maken: wat komt daar allemaal bij kijken?

    Augustus 31, 2023

    Wat mag je verwachten van een begrafenisondernemer?

    Januari 18, 2024
    Wat doet een begrafenisondernemer nog naast het begeleiden van een afscheidsceremonie? Lees er hier alles over.