De nieuwste trends in tegels voor in huis

Met tegels kun je elke ruimte in je huis een bijzondere stijl meegeven. Wat zijn de laatste trends? En wat is eigenlijk het verschil tussen keramische en cementtegels?

Groot, groter, grootst

Grote formaten tegels in huis zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze trend zet zich voort, waarbij tegels met afmetingen van 60x60 cm, 80x80 cm en zelfs groter de norm worden. Grote tegels creëren een ruimtelijk effect, omdat er minder voegen zijn. Het resultaat: een strakke en eigentijdse uitstraling. Ook fijn: grote tegels zijn gemakkelijker te onderhouden, omdat er minder voegen zijn waar vuil en vocht zich kunnen ophopen.

Terrazzo: tijdloze klassieker

Terrazzo is terug van weggeweest! Deze veelzijdige en duurzame tegelstijl is oorspronkelijk ontstaan in Italië en wordt gekenmerkt door een mix van gekleurde steensnippers of -chips in een cement- of harsbasis. Terrazzo biedt eindeloze mogelijkheden qua kleuren en patronen, waardoor het perfect is voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Terug naar de basis

Materialen zoals marmer, leisteen en houtlooktegels blijven populair vanwege hun warme uitstraling en organische texturen. Marmeren tegels voegen bijvoorbeeld een vleugje luxe toe aan een ruimte, terwijl houtlooktegels de natuurlijke uitstraling van hout combineren met de duurzaamheid en onderhoudsgemak van keramiek.

3D-tegels: een nieuwe dimensie

3D-tegels zijn een opkomende trend. Deze tegels hebben reliëfpatronen en texturen die een visuele en tastbare impact creëren. Of het nu gaat om abstracte geometrische vormen, organische structuren of levendige mozaïeken, 3D-tegels kunnen echt een statement maken en een ruimte tot leven brengen.

Patroontegels: spelen met ontwerpen

Patroontegels zijn perfect voor diegenen die durven te experimenteren. Van Arabesque tot visgraat, en van mozaïek tot patchwork, er zijn eindeloze mogelijkheden om unieke patronen te creëren die een ruimte karakter geven. Patroontegels kunnen worden toegepast in zowel moderne als traditionele interieurs, afhankelijk van het gewenste effect.

Wat is het verschil tussen keramieken tegels en cementtegels?

Keramische tegels en cementtegels zijn beide populaire keuzes voor vloer- en wandbekleding, maar ze verschillen nogal, zoals het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, de productiemethode en de eigenschappen die ze bieden.

Keramische tegels zijn gemaakt van klei of andere keramische materialen. Ze worden gevormd door het bakken van de klei op hoge temperaturen. Keramische tegels kunnen een gladde of textuurafwerking hebben, afhankelijk van het gewenste uiterlijk. Cementtegels - ook wel bekend als patroontegels of encaustische tegels - zijn gemaakt van cement, zand en soms marmerpoeder. Ze worden met de hand vervaardigd door het mengen van deze materialen en het persen van het resulterende mengsel in een mal. Cementtegels hebben meestal opvallende patronen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Keramische tegels: Ze zijn over het algemeen zeer duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken, vocht en slijtage. Keramische tegels zijn ook bestand tegen verkleuring door blootstelling aan zonlicht. Cementtegels zijn dikker en zwaarder dan keramische tegels, waardoor ze over het algemeen duurzaam en bestand zijn tegen slijtage. Ze kunnen echter gevoeliger zijn voor vlekken en

Keramische tegels: Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen, texturen en afwerkingen. Keramische tegels bieden veel ontwerpmogelijkheden en kunnen verschillende looks creëren, variërend van modern tot klassiek. Cementtegels staan bekend om hun opvallende patronen en kunnen een unieke en vintage uitstraling aan een ruimte geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende traditionele en eigentijdse ontwerpen.

Zoek een tegelzaak bij jou in de buurt om de nieuwste soort tegels zelf te kunnen vergelijken.

Op zoek naar Tegels?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen