Scheidingswand plaatsen? Dat kan op allerlei manieren

Van gipsplaatwanden tot glaswanden, de mogelijkheden voor een afscheiding zijn groot. Welke wordt het? En wat zijn de pluspunten?

Gipsplaatwanden

Gipsplaatwanden worden gemaakt van gipsplaten die aan een metalen of houten frame worden bevestigd. De gipsplaten worden op een metalen of houten frame gemonteerd en vervolgens worden de naden tussen de platen afgedicht met voegmiddel. Het voordeel: het is relatief licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren. Gipsplaatwanden kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende ruimtes en indelingen. Ze kunnen worden gesneden, gevormd en aangepast aan de specifieke behoeften van een project.

Glaswanden

Deze wanden zijn gemaakt van glaspanelen en worden vaak gebruikt om een open en transparante sfeer te creëren. Glaswanden laten veel natuurlijk licht binnen, waardoor ruimtes helder en levendig worden. Dit kan de productiviteit verhogen, het welzijn bevorderen en een positieve sfeer creëren. Ook kunnen ze kleine ruimtes groter laten lijken en helpen bij het creëren van een gevoel van verbondenheid tussen verschillende delen van een gebouw.

Houten scheidingswanden

Deze wanden worden meestal gemaakt van houten panelen of planken en worden vaak gebruikt in traditionele en rustieke interieurs. Ze kunnen variëren in stijl, van massief houten wanden tot houten lambrisering. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling, waardoor het een populaire keuze is voor interieurontwerpen. Het k an een gevoel van rust en comfort creëren in een ruimte. En hout is een duurzaam bouwmateriaal en kan lang meegaan als het goed wordt onderhouden.

Betonnen wanden

Betonnen scheidingswanden zijn stevig en duurzaam. Ze worden meestal gebruikt in industriële en commerciële omgevingen, maar kunnen ook in woningen worden gebruikt voor een robuuste uitstraling. Een ander voordeel is de brandbestendigheid. Beton is een niet-brandbaar materiaal, waardoor betonnen wanden een goede brandbestendigheid bieden. Daarnaast hebben betonnen wanden uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Voorzetwanden

Dit zijn wanden die voor een bestaande muur worden geplaatst om extra isolatie, geluidsabsorptie of decoratieve afwerking toe te voegen. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals gipsplaat, hout of vezelplaat.

Mobiele scheidingswanden

Deze wanden zijn verplaatsbaar en flexibel, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en aangepast aan veranderende ruimtebehoeften. Ze worden vaak gebruikt in grote ruimtes, zoals kantoren, conferentiezalen of beurshallen.

Ga op zoek naar scheidingswanden bij jou in de buurt.

Op zoek naar Scheidingswanden?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen