Hoe kies je de juiste groepsreis?

Er zijn tal van groepsreizen beschikbaar, variërend van avontuurlijke reizen tot culturele rondleidingen. In dit artikel delen we tips over hoe je de juiste groepsreis kunt kiezen.

1. Is het wat voor mij?

Ga je voor het eerst op een groepsreis? Spannend! Want hoe weet je of zoiets je wel bevalt. En heb je wel het geluk om bij gelijkgestemden te belanden? Het eerste dat je kunt doen, is nagaan of het überhaupt wat voor je is. Zet voor jezelf de voor- en nadelen van een groepsreis op een rij, zo kun je beter een afweging afmaken. Vergelijk ook die voordelen en nadelen met hoe jijzelf in elkaar steekt.
We maken alvast een begin voor je door de voor- en nadelen op te sommen:
 
De voordelen:
- Je bent niet alleen (toegegeven, dit kan ook een nadeel zijn)
- Je kunt reiservaringen direct delen met je reisgenoten
- Je doet sneller dingen die je misschien nog nooit gedaan hebt
- Je weet van te voren waar je aan toe bent qua kosten
- Het scheelt je uitzoekwerk
- Wie weet hou je er vrienden aan over

De nadelen
- Je kent je reisgenoten nog niet
- Je moet misschien vaker sociaal zijn dan je zelf zin in hebt
- Je moet je aanpassen aan het reisschema
- Het kan relatief duur zijn

2. Hoelang wil je gaan?

Als je voor de eerste keer met een groepsreis gaat, is het verstandig om een niet al te lange reis te kiezen. Ga bijvoorbeeld eerst eens een weekend weg met een groep, of een week of acht dagen. En dat hoeft dus helemaal niet ver te zijn. Genoeg plekken in Europa om uit te kiezen.

3. Wat voor soort reis?

Ga voor jezelf na wat voor soort reizen je leuk vindt. Wil je ver weg? Wil je de wildernis in, of gaat het je vooral om de cultuur? Welke mate van luxe verwacht jij van een accommodatie? Sommige groepsreizen zijn vrij primitief, en slaap je in een tentje met slechts wat koud water om je te wassen. Andere reizen richten zich op luxeresorts. Vaak werken organisaties met thema’s, zoals: rondreizen, kampeerreizen, winterreizen, stedentrips, wandelreizen en trektochten.

4. Wat is je budget?

Natuurlijk moet er ook rekening gehouden worden met het budget dat je hebt voor de reis. Sommige reizen zijn duurder dan andere. Maar staar je niet blind op de pakketprijs. Sommige bestemmingen zijn duurder om naar toe te reizen, maar kosten accommodatie en eten weer minder.

5. Informatie vooraf

Ga na wat bij jou past en laat je informeren bij een reisbureau. Overigens hebben ze bij veel reisorganisaties tijdschriften en brochures waar je in kunt neuzen om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is. Meestal kun je bij een reisorganisatie een optie plaatsen om een plekje te reserveren. Tip: vraag van te voren ook naar de samenstelling van de groep.

Vraag om advies bij een reisbureaus bij jou in de buurt.

Op zoek naar Reisbureaus?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen