Zo onderhoud je je parketvloer

Het onderhoud van een parketvloer is belangrijk om de levensduur en de uitstraling van de vloer te behouden. Hier enkele tips.

Regelmatig schoonmaken

Stofzuig de vloer regelmatig om stof, vuil en zandkorrels te verwijderen die krassen kunnen veroorzaken. Gebruik bij voorkeur een zachte borstel of een parketborstel om de vloer te reinigen. Mop de vloer indien nodig met een lichtvochtige dweil, maar vermijd overmatig watergebruik.

Voorkom krassen

Plaats viltjes onder meubels, zoals stoelen en tafels, om krassen te voorkomen wanneer ze worden verschoven. Gebruik ook een deurmat bij de ingang om vuil en zand buiten te houden.

Vermijd vocht

Vermijd overmatig vocht op de parketvloer, aangezien dit kan leiden tot kromtrekken en beschadiging van het hout. Reinig morsingen direct met een zachte doek en vermijd het gebruik van natte dweilen.

Gebruik de juiste reinigingsproducten

Gebruik reinigingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor parketvloeren. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en olie- of wasproducten, aangezien deze de afwerking van het hout kunnen beschadigen.

Periodiek onderhoud

Afhankelijk van het type afwerking van de parketvloer kan periodiek onderhoud nodig zijn. Dit kan het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag, polijsten of opnieuw afwerken omvatten. Raadpleeg de fabrikant van de vloer of een professionele parketexpert voor advies over het specifieke onderhoud van jouw parketvloer.

Onderhoudsinsgtructies

Het is belangrijk om de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant van de parketvloer te volgen, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het type parket en de afwerking. Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kun je de levensduur van je parketvloer verlengen en ervoor zorgen dat deze er mooi blijft uitzien.


Op zoek naar Parketvloeren - reparatie en onderhoud?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen