De laatste trends in nagelverzorging

Nagelstudio's zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Er is dan ook steeds meer mogelijk. Wat zijn de laatste trends?

Je nagels laten verzorgen door een nagelexpert is populairder dan ooit. Is het de invloed van influencers? Of komt het omdat er steeds meer mogelijkheden zijn? Of is een bezoek aan de nagelstudio een stukje me-time? Hoe dan ook, steeds meer mensen weten de nagelstudio te vinden. Maar ook thuis wordt er veel aandacht besteed aan nagels. Dat heeft vast te maken met de vele tutorials en informatie over nagelverzorging die nu makkelijk online beschikbaar zijn. Wat zijn de allerlaatste trends?

Nailart

Een grote trend in nagels zijn de verschillende soorten nail art, oftewel nagelkunst. Hierbij kun je je nagels (laten) versieren met verschillende kleuren nagellak, glitter, stempels, steentjes en andere decoratieve elementen. Nail art kan op zowel natuurlijke als kunstmatige nagels worden toegepast. Denk aan: stempelen,  sjablonen, stickers, sponzen, airbrushing of gewoon vrij schilderen bijvoorbeeld.

Minimalistische nagels

Tegenhanger zijn de eenvoudige en minimalistische ontwerpen, met de nadruk op neutrale kleuren, dunne lijnen en kleine accenten. De focus ligt op schone lijnen, eenvoudige patronen en vaak een beperkt kleurenpalet. Zo heb je de French Manicure: een klassieke vorm van minimalistische nagelkunst waarbij de nageltoppen wit zijn geverfd en de rest van de nagel een natuurlijke kleur heeft. Of een enkele kleur op alle nagels met misschien één accentnagel die een subtiel ontwerp heeft, zoals een dunne lijn, stippen of een kleine geometrische vorm. Of eenvoudige dunne lijnen trekken over de nagels met behulp van een penseel of nagellakpen. Deze lijnen kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal zijn.

Chrome en metallic Nagels

Chrome nagels, ook bekend als spiegeleffectnagels of spiegeleffectnagellak, zijn een trendy en opvallende nagelstijl waarbij een glanzend oppervlak wordt gecreëerd dat lijkt op het uiterlijk van spiegel. Deze nagelstijl maakt gebruik van speciale pigmenten en technieken om een metallic en spiegelachtig effect te bereiken. Meestal worden de nagels eerst voorbereid door ze te vijlen en te vormen. Vervolgens wordt een gelachtige basislaag aangebracht en uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Daarna wordt een dun laagje chromepoeder aangebracht op de uitgeharde basislaag. Het poeder hecht zich aan de gel en creëert het spiegeleffect wanneer het goed wordt ingewreven en gepolijst.

Stiletto en almond nails

Nagelvormen zoals stiletto en amandelvormig zijn trendy vanwege hun elegante en unieke uitstraling. Stilettonagels zijn lang en spits toelopend, met een puntig uiteinde. De vorm kan variëren, waarbij sommigen kiezen voor een extreem puntige look, terwijl anderen de punt iets meer afgerond houden voor draagbaarheid. De lengte kan variëren van gematigd lang tot zeer lang, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en levensstijl. Ze kunnen worden gemaakt van acryl, gel of andere nagelverlengingstechnieken. Ze kunnen ook worden versierd met verschillende nagelkunstontwerpen, kleuren en patronen.

Steentjes

Steentjes in nagels, ook wel nageljuwelen, nagelstenen of nail art studs genoemd, zijn kleine decoratieve elementen die op de nagels worden aangebracht om een artistieke en glamoureuze uitstraling te creëren. Ze zijn populair als onderdeel van nagelkunst en kunnen worden gebruikt om verschillende ontwerpen en patronen te maken. Nagelsteentjes komen voor in verschillende vormen, maten, kleuren en materialen. Het kunnen strass-steentjes zijn, gemaakt van glas of kristal en een sprankelend effect geven, of platte metalen studs zijn met verschillende afwerkingen.


Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je informeren en inspireren door een nagelstudio bij je in de buurt.

Op zoek naar Nagelstudio's?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen