6 slimme apparaten die het dagelijks leven makkelijker maken

Slimme huishoudelijke apparaten maken ons leven steeds makkelijker, efficiënter en duurzamer. Denk aan slimme koelkasten, thermostaten en verlichtingssystemen. Dit zijn de meest voorkomende.

1. Slimme koelkasten

Een van de meest opvallende voorbeelden van slimme apparaten in huis is de slimme koelkast. Een slimme koelkast is uitgerust met verschillende sensoren en camera's die de inhoud van de koelkast kunnen volgen en bijhouden. Ze kunnen bijvoorbeeld detecteren wanneer voedsel dreigt te bederven en sturen de gebruiker een melding om dit te voorkomen. Bovendien kunnen slimme koelkasten vaak worden gekoppeld aan mobiele apps, zodat gebruikers op afstand de inhoud van hun koelkast kunnen bekijken en zelfs boodschappenlijstjes kunnen maken. Slimme koelkasten kunnen ook functies bevatten die gericht zijn op energiebesparing, zoals het optimaliseren van de koeltemperatuur op basis van het gebruikspatroon of het verstrekken van energiegebruiksgegevens aan de gebruiker.

2. Slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn een andere opkomende trend in slimme huishoudelijke apparaten. Deze stellen gebruikers in staat om op afstand de temperatuur in hun huis te regelen via hun smartphone. Daarnaast leren slimme thermostaten vaak de voorkeuren van de gebruiker kennen en kunnen ze automatisch de temperatuur aanpassen op basis van het dagelijkse schema. Ben jij altijd thuis om 6 uur? Dan gaat de thermostaat iets ervoor al omhoog. Dat is niet alleen comfortabel, het kan ook helpen om energie te besparen door de temperatuur efficiënt te regelen.

3. Slimme verlichtingssystemen

Ook handig: slimme verlichtingssystemen die je de volledige controle geeft over de verlichting in huis. Met behulp van smartphone-apps of spraakopdrachten kun je zelf alle lampen aanpassen, dimmen of zelfs van kleur veranderen. Daarnaast kunnen slimme verlichtingssystemen worden geautomatiseerd om in te schakelen wanneer iemand de kamer binnenkomt of om de verlichting aan te passen op basis van de tijd van de dag. Handig en duurzaam. Wel zorgen dat je LED-verlichting gebruikt natuurlijk!  

4. Spraakgestuurde assistenten

‘Siri, speel een nummer af van Henry Styles!’ Spraakgestuurde assistenten, zoals Amazon Echo met Alexa, Google Home met Google Assistant en Apple HomePod met Siri, zijn steeds populairder geworden in huishoudens over de hele wereld. Deze slimme assistenten kunnen antwoord geven op vragen, muziek afspelen, slimme apparaten bedienen en nog veel meer, allemaal via spraakopdrachten. Handig ook om dagelijkse taken uit te voeren.

5. Slimme beveiliging

Merken zoals Ring, Arlo en Nest bieden slimme beveiligingscamera's die je huis in de gaten kunnen houden. Ze kunnen meldingen sturen bij bewegingsdetectie, live videostreams weergeven en integreren met andere beveiligingssystemen. En wist je dat er ook slimme deursloten zijn? Met slimme deursloten zoals August en Yale kun je je deur vergrendelen en ontgrendelen met je smartphone. Je kunt virtuele sleutels delen met familie en vrienden, toegangslogboeken bekijken en sommige modellen bieden zelfs biometrische toegangsopties.

6. Slimme wearables

Als we het dan toch hebben over slimme apparatuur in huis mogen slimme wearables niet ontbreken. Dat zijn onder andere smartwatches, fitnesstrackers en slimme brillen. Deze apparaten kunnen je gezondheidsgegevens bijhouden, berichten ontvangen, muziek afspelen en verschillende apps uitvoeren.

Meer weten? Ga naar een leverancier van huishoudelijke apparatuur bij jou in de buurt.  

Op zoek naar Huishoudelijke apparaten en artikelen?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen