Behang op je muur? Dit is er allemaal mogelijk

Een behang kan veel doen voor je ruimte. En het leuke is: er zijn steeds meer verschillende soorten, elk met hun eigen kenmerken en stijlen.


Papieren behang
Dit is het meest voorkomende type behang en bestaat uit een laag bedrukt papier. Het is verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren. Papieren behang is relatief betaalbaar, maar kan minder duurzaam zijn dan andere soorten behang.

Vinylbehang
Vinylbehang heeft een plastic coating, waardoor het duurzamer en gemakkelijker schoon te maken is dan papieren behang. Het is ook beter bestand tegen vocht, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.

Vliesbehang
Vliesbehang bestaat uit een combinatie van natuurlijke en synthetische vezels. Het is gemakkelijk aan te brengen, omdat de lijm direct op de muur kan worden aangebracht in plaats van op het behang. Vliesbehang is scheurbestendig en kan gemakkelijk worden verwijderd zonder resten achter te laten.

Textielbehang
Dit type behang is gemaakt van textielmaterialen zoals zijde, linnen of katoen. Het heeft een luxe uitstraling en voegt textuur en diepte toe aan de muur. Textielbehang is over het algemeen duurder en vereist meer zorg bij het aanbrengen en schoonmaken.

Natuurlijk behang
Natuurlijk behang is gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, grasweefsel of kurk. Het heeft een unieke textuur en een natuurlijke uitstraling. Natuurlijk behang kan een milieuvriendelijke keuze zijn, omdat het wordt geproduceerd met hernieuwbare materialen.

Muurschilderingen en fotobehang
Deze opties bieden de mogelijkheid om grote afbeeldingen, patronen of scènes op de muur weer te geven. Muurschilderingen en fotobehang kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant en kunnen een indrukwekkend visueel effect creëren.

Wat zijn de nieuwste trends?

Natuurlijke texturen en prints
Behang met natuurlijke texturen en prints blijft populair. Denk aan behang met houtnerf, steenstructuren, marmerpatronen of bloemmotieven. Deze ontwerpen brengen de natuurlijke elementen naar binnen en kunnen een rustgevende en organische sfeer creëren.

Geometrische patronen
Geometrische behangpatronen zijn al een tijdje trendy en blijven populair. Denk aan strakke lijnen, driehoeken, chevron-patronen en andere geometrische vormen. Deze patronen kunnen een moderne en stijlvolle uitstraling aan een ruimte geven.

Botanische prints
Behang met botanische prints, zoals grote bladeren, tropische planten of bloemen, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het brengt een vleugje frisheid en levendigheid in een ruimte en kan een echte blikvanger zijn.

Metallic accenten
Behang met metallic accenten, zoals goud, zilver of koper, kan een luxe en glamoureuze uitstraling aan een kamer geven. Deze trend voegt een vleugje glamour en verfijning toe aan een interieur.

Vintage en retro ontwerpen
Vintage en retro behangpatronen zijn ook weer in opkomst. Denk aan ontwerpen geïnspireerd door de jaren '60, '70 of '80, zoals geometrische vormen, bloemenprints of retro patronen. Deze ontwerpen kunnen een nostalgische sfeer creëren en een vleugje karakter aan een ruimte toevoegen.

Onthoud dat trends kunnen veranderen en dat persoonlijke smaak een grote rol speelt bij het kiezen van behang. Het is altijd het beste om iets te kiezen dat past bij jouw eigen stijl en de sfeer die je in je ruimte wilt creëren. Vraag eventueel een behang- of decoratierzaak om advies. 

Op zoek naar Behang en wanddecoraties?
Geef uw postcode of stad in om resultaten te krijgen

Gerelateerde artikelen

    Alles wat je wilt weten over Google Bedrijfsprofiel -GBP

    September 26, 2023

    Een verzekering, hoe werkt dat net?

    Januari 18, 2024
    Leer de basisprincipes, van premies en dekking tot claimprocessen, om een beter begrip te krijgen van dit financiële beschermingsmechanisme.

    Ontstoppingsdienst in Amsterdam

    Maart 12, 2024
    Ontdek de Beste Ontstoppingsdiensten in Amsterdam met GoudenGids. Zelf Uw Afvoer Ontstoppen: Tips van Experts